Region nasz słynie w Polsce z długoletniej tradycji produkcji owoców i ich przetworów a jej skala ułatwia połączenie zasad ekologii i zdrowego żywienia z wymogami ekonomii.W skład grupy wchodzi 64 gospodarstw o łącznym areale 200 ha. Pojedynczym producentom rolnym trudno było w znaczący sposób odznaczyć się na rynku owoców i warzyw, dlatego też powstała idea utworzenia Olsadu.
Kolejnym ważnym krokiem było wyczulenie rolników, aby produkowali owoce tylko najwyższej jakości. Dlatego też, aby doskonalić metody produkcji zdrowych i smacznych owoców, sięgamy po porady naukowców z Akademii Rolniczej w Krakowie, którzy systematycznie przeprowadzają szkolenia naszym udziałowcom.
Corocznie też w każdym gospodarstwie odbywają się kontrole w zakresie IPO (Integrowana Produkcja Owoców) oraz GlobalG.A.P. A wszystko to w trosce o bezpieczeństwo naszych klientów.
Bo zdrowy owoc to smaczny i bezpieczny owoc!